Вчора, 27 травня, Герою України сержанту Сергію Михальчуку мало б виповнитися 23 роки. Однак через ворожий обстріл він назавжди залишиться юним у пам’яті тих, хто його знав.

Про це нагадали на сторінці Міністерства Внутрішніх справ України в соцмережі Facebook.

Як зазначається, хлопець героїчно загинув взиску 2019 року, врятувавши життя побратима.

«14 грудня 2019 року в районі проведення операції Об’єднаних сил у Донецькій області в результаті ворожого артилерійського обстрілу наших позицій, Герой України сержант Сергій Михальчук під час вибуху взяв на себе основну кількість уламків, прикривши своїм тілом побратима», - розповіли у МВС.

Щоб віддати шану Герою, його іменем назвали Бригаду швидкого реагування Нацгвардії України.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

«Його подвиг закарбувався в найменуванні Бригади швидкого реагування Національної гвардії України і в нашій пам'яті. Вічна пам'ять Герою! Слава Україні!», - додали в повідомленні.

У коментарях українці висловлюють співчуття рідним Сергія.

«Вічна пам'ять герою України! Рідним, близьким - співчуття!!!», - пишуть вражені подвигом Героя люди.

Раніше ми писали про те, що відважний воїн з позивним "Грім" прийшов на фронт і став грозою окупантів: "Все виявилося інакше". Вадим з позивним "Грім" належить до тієї когорти офіцерів чиє становлення відбувалося безпосередньо на війні.

Нагадаємо, українські бійці схилили коліно перед героєм "Рятувальником", який віддав життя заради перемоги: "Пам'ятаємо..."

Як повідомляв портал Знай.uа, хоробра красуня рвонула на фронт, щоб рятувати життя: "Україна переживає хворобу". Старший сержант Вероніка з псевдонімом "Глюкоза" стала військовим медиком у 19 років.

Також портал Знай.uа писав, як досвідчений прикордонник пішов на фронт, залишивши вдома трьох дітей: "Татко повернеться тільки після перемоги".