Не секрет, що українські випускники, після довгого і важкого навчального року, складають ЗНО і збираються робити наступний життєвий крок - вступати до вишу. Саме тому предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній на своєму прикладі розповів, як відчути серцем своє справжнє призначення.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Митрополита Епіфанія в мережі Facebook.

ЗНО, скріншот YouTube
ЗНО, скріншот YouTube

"Пам'ятаю, коли по завершенню середньої школи я вирішив вступити до духовної семінарії, однолітки тоді сприйняли це дуже по-різному. Але я прислухався до свого серця. Це був мій свідомий вибір. Озираючись назад усвідомлюю, що тоді став на шлях, зазначений мені Господом.

Дорогі випускники! Розумію, що зараз, вийшовши на життєвому роздоріжжі відразу з-за шкільних парт, ви відчуваєте себе - швидше за все - розгубленими. Адже важко визначитися у всьому різноманітті порад, рекомендацій, посібників і можливостей.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Митрополит Епіфаній, фото: 24 Канал
Митрополит Епіфаній, фото: 24 Канал

Обираючи майбутню професію, прислухайтеся до свого серця, своїх прагнень, своїх бажань. Не відставайте від талантів, якими обдарував вас Господь. Хто як не ви знаєте, до чого насправді лежить ваша душа? Адже коли людина не тільки має результат, але і відчуває радість від того, що вона робить, "бачити добро у всякій роботі своїй, то це - дар Божий".

Приймайте рішення свідомо і не бійтеся помилитися у виборі професії, яку згодом ви зможете змінити. У той же час пам'ятайте, що є речі, незмінні для всякого спеціальності і праці: чесність, працьовитість, взаємна підтримка. Аналізуйте свої помилки, щоб виправляти їх.", - розповів Єпіфаній.

Раніше повідомляли, вінчання або просто штамп? Всі "за" і "проти" шлюбу з дозволу Бога - чи врятує від розлучення.

Як повідомляв Знай.uа, "Отримуємо кохання і знання": Епіфаній напередодні ЗНО дав поради майбутнім студентам.

Знай.uа писав, митрополит Епіфаній звернувся до українців з теплими словами: "Ви продовжуєте бути відданими".