Напевно кожна господиня стикалася з такою проблемою при консервації, коли здувалися кришки на банках. Якщо ви знатимете причину, ви не будете допускати подібних помилок.

Чому на банці здувається кришка

1. Порушення правил консервації. Овочі повинні бути добре вимитими, відібраними, без гнилі. Банки теж повинні бути чистими і простерилізованими.

2. Порушення температурного і тимчасового режиму. Строго необхідно дотримуватися рецептуру. Зменшення і збільшення часу або температури призведе до здуття кришок та появи бактерій.

консервація, фото Pxhere
консервація, фото Pxhere

3. Порушення герметичності банок. Банки повинні бути цілими, без розколів. Машинка повинна добре закочувати банки. Гумки теж повинні бути цілими і добре прилягати до банки.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Коли повітря і мікроби потрапляють в ємність, консервація стає каламутною і зривається. Будьте обережні та дотримуйтесь усіх правил безпеки.

Раніше ми писали про те, як виростити солодкі помідори: цей простий засіб є в кожному будинку.

Нагадаємо, посівний календар на червень 2021: найкращі поради городникам на кожен день.

Як повідомляв портал Знай.uа, огірки вродять густо, а шкідники втечуть з городу: найкраща підгодівля для овочів. Досвідчені городники поділилися найкращим варіантом корисної підгодівлі для огірків.

Також портал Знай.uа писав, як правильно обрізати кущ агрусу, щоб він добре плодоносив. Агрус потребує родючого грунту і добре росте на дерново-підзолистих грунтах з родючим шаром 30-40 сантиметрів.