Капітан Дмитро Лапін – начальник молодших курсів факультету протиповітряної оборони Сухопутних військ Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Дмитро народився в місті Лозова Харківської області в жовтні 1991 року, пише АрміяInform.

Навесні 2014-го в бригаді ЗСУ сформували перші батальйонні тактичні групи, і він попросився туди, тому що хотів перевірити себе в бойових умовах. Його новими підлеглими стали близько 20 мобілізованих воїнів, середній вік яких становив 40 років.

Наступного року воїн з позивним "Грек" прикривав командні пункти бригади та виконував інші бойові завдання.

Дмитро Лапін, фото АрміяInform
Дмитро Лапін, фото АрміяInform

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Логікою мирного часу не охопити всю жорстокість війни. Треба побувати там, щоб зрозуміти хто для України друг, а хто – відвертий ворог. Дуже прикро було там, в окопах, іноді читати новини й бачити, як учорашні однопартійці-регіонали кричать у Києві про дружелюбність окупантів чи необхідність домовлятися з сепаратистами в Донецьку", - висловився військовий.

Вже скоро він перейде з когорти молодих офіцерів у старші і стане майором. Також планує вивести свій навчальний курс на п'єдестал найкращого підрозділу ХНУПС і вийти на новий щабель кар'єрного росту.

Нагадаємо, бравий красень залишив будинок заради боротьби за Україну на передовій: "Ковбасимо" ворога".

Як повідомляв портал Знай.uа, танкіст з душею музиканта підняв дух побратимів на Донбасі: "У бій за Україну".

Також портал Знай.uа писав про потужну історію українського захисника, яка доводить прислів'я про солдата і генерала: "Іди гідно..."