В останні кілька тижнів багато українців, які ще на початку поточного року отримували субсидії від держави для покриття оплати на ЖКП, все частіше і частіше задаються питаннями про нову автоматичну систему перерахунку.

Так, глава Міністерства соціальної політики Марина Лазебна розповіла про нові правила оформлення заяв з надання субсидій.

Про це стало відомо завдяки заяві Марини Лазебної в ефірі програми "Сьогодні День" на одному з українських телеканалів.

Марина Лазебна, скріншот: Facebook
Марина Лазебна, скріншот: Facebook

"Стосовно питання про субсидії. Дійсно уряд у травні сформулював, для кого автоматично перераховуються субсидії. Тому у нас є близько 2,5 млн домогосподарств, для яких не потрібно буде ходити і подавати нові декларації, за них це зроблять органи соціального захисту, інформацію про одержувачів цих субсидій буде верифіковано Міністерством фінансів. Після цього буде прийнято рішення, якщо у людей не змінилися майнові позиції і склад домогосподарств, то для них буде перепризначено субсидії, їх про це проінформують. І дуже важливо, якщо не буде жодних змін, то субсидія призначається з 1 травня", — заявила Лазебна.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

Однак є деякі винятки, вони стосуються близько 400-500 тисяч домогосподарств, де треба підтвердити факт реєстрації місця проживання.

"Такі люди, і ця інформація є на сайті мінсоцполітики, повинні принести документи або в Центр Надання Адміністративних Послуг, а якщо вони живуть в невеликих громадах, то у відділ, де надається адміністративна підтримка. Вони зобов'язані подати відповідні документи - заяву та декларацію - і їм також буде перепризначено субсидію, якщо вони підпадають під всі критерії осіб, які потребують підтримки держави. У нас були дві форми надання субсидій. Вся допомога в грошовій формі, тільки вона або надавалася людині на її рахунок, або на рахунок у банку, але перераховувалася постачальнику послуг, де людина їх отримувала. А зараз прийнято рішення тільки про монетизовану форму субсидій. У нас в 93% субсидіантів монетизовано форму отримання субсидій. Ми і всіх інших переводимо на цю форму", - додала Марина Лазебна.

Раніше повідомляли, кому можуть відмовити в субсидії і як вона нараховується: у Мінсоцполітики відповіли на популярні запитання.

Як повідомляв Знай.uа, сезон заробітчан: скільки платять за збір ягід в Україні та Польщі.

Знай.uа писав, допомога на витрати і виплати по лікуванню: українці вимагають додаткові пільги для людей з обмеженими можливостями.