Після новин про те, що Німеччина відкриває свої кордони для вакцинованих громадян України, є ще кілька добрих звісток. Так, в Австралії вчені взялися за створення нової форми вакцини проти коронавірусу, яка вводитиметься за допомогою назального спрею.

Про це стало відомо завдяки даним на сайті компанії Nucleus Network.

Фахівці припускають, що нова вакцина може виявитися ефективнішою в порівнянні з препаратами AstraZeneca і Pfizer. Крім того, на вакцинацію тоді зможуть зважитися багато людей, які бояться ін'єкційних голок.

Вакцина-спрей, фото: GettyImages
Вакцина-спрей, фото: GettyImages

Зазначається, що незалежний комітет з етики схвалив початок досліджень. Випробування проводяться дослідниками компанії Nucleus Network (м. Брісбен). Вони припускають, що нова вакцина може виявитися ефективнішою, ніж препарати AstraZeneca і Pfizer.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Вакцина-спрей стане доступною пацієнтам приблизно через кілька років. Медичний директор Nucleus Network Пол Гріффін заявив, що на відміну від вже наявних вакцин, які в основному захищають людей від ускладнень коронавірусу, новий препарат націлений на зниження ризику зараження.

"Основна перевага полягає в тому, що, коли ми вводимо вакцину тим самим шляхом, яким до організму потрапляє патоген або вірус, це підсилює ефективність... і, як ми сподіваємося, фактично запобігає проникненню вірусу", - поділився Пол Гріффін.

Раніше повідомляли, подорожі за кордоном для українців: куди, з якими тестами та вакцинами пускатимуть.

Як повідомляв Знай.uа, четверта хвиля коронавірусу в Україні: головний санлікар ігор Кузін назвав можливі терміни і наслідки.

Знай.uа писав, українцям назвали країни для літньої відпустки - де пустять без тестів, а де відправлять на карантин.