Померла зірка фільму-казки "Дванадцять місяців" Наталія Попова: "Втрати... втрати..."

У Росії померла відома актриса театру і кіно Наталія Попова. Про це повідомили на сторінці театру-фестивалю «Балтійський дім», в якому вона грала до останнього часу, на сторінці в Facebook.

За повідомленням, актрисі на момент смерті було 72 роки, вона жила в Петербурзі.

Уряд прийняв тариф на електроенергію з 1 липня: скільки доведеться платити українцям

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Для населення тариф поки залишиться 1,68 грн за кВт ∙ год, що приблизно вдвічі нижче реальних ринкових цін на електричну енергію для промисловості. У разі скасування механізму ПСО, ціна на електроенергію для населення відразу ж зрівнялася б ціною для промисловості, тобто відразу зросла б майже вдвічі – до 3,5 грн за кВт·год.

Стримувати тарифи для населення і надалі будуть компанії "Енергоатом» і "Укргідроенерго" за раніше визначеною схемою, тому що після запуску нової моделі енергоринку Кабінет Міністрів призначив їх виконавцями механізму ПСО.

Тарифи на електроенергію, кадр з відео
Тарифи на електроенергію, кадр з відео

Співачка МакЅим на межі життя і смерті: ШВЛ в комі не допомагає, легені вражені майже на 100%

Співачка МакЅим до останнього моменту не надто часто ділилася будь-якими публікаціями на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, де за її життям стежать понад 530 тисяч осіб.

Останній пост був опублікований 15 червня 2021 року, на якому зображена рука під крапельницею. Тоді-то виконавиця і зізналася, що отримала позитивний тест на коронавірус. Згодом ситуація тільки погіршилася і її ввели в штучну (медикаментозну) кому і підключили до апарату штучної вентиляції легенів (ШВЛ).

Марина Максимова, фото: Instagram
Марина Максимова, фото: Instagram

В Україні подорожчало улюблене м'ясо шашличників і козаків: борщ дешевше не вийде

Українські національні новини (УНН) надало інформацію про те, що в нашій країні зросли ціни на сало і свинину, поки попит на них падає.

Експерт зі свинарства Асоціації тваринників України Ольга Махно заявляє, що це пов'язано з подорожчанням цін на зернові групи і соняшник (порівняно з попереднім роком підвищення цін склало більше 20-40 відсотків) . Саме ними і годують свиней.

свинина, фото Pxhere
свинина, фото Pxhere

Туреччина у вогні: у Мармарисі розбушувалася пожежа, українців екстрено евакуюють

На турецькому курорті Мармарис почалася масштабна лісова пожежа. Є загиблий.

Так, до гасіння пожежі були задіяні 11 вертольотів, 4 зі складу регіонального управління лісового господарства Мугла і 7 прилеглих провінцій.

Примітно, що відпочиваючі на пляжі реагували на стихійне лихо спокійно і з цікавому спостерігали за тим, що відбувається.

лісова пожежа в Туреччині, фото: ntv.com.tr
лісова пожежа в Туреччині, фото: ntv.com.tr