Півзахисник української збірної та англійського "Манчестер Сіті" Олександр Зінченко, який прийняв капітанську пов'язку від Андрія Ярмоленка в матчі зі Швецією, прокоментував перемогу в 1/8 фіналу Євро-2020.

Про це стало відомо завдяки інтерв'ю, яке взяла у Олександра Зінченка його дружина, журналістка Влада Седан.

Олександр Зінченко, скріншот: YouTube
Олександр Зінченко, скріншот: YouTube

Влада Седан: Які емоції, адже це історична перемога?

"Хотів би в першу чергу подякувати всім уболівальникам, які нас підтримували і підтримують донині. Я хотів би подякувати всім, хто зумів прийти на стадіон і хто не зумів з різних причин. Ця перемога тільки для них, для всієї країни. Це історичне досягнення. Я раджу всім радіти, тому що ми живемо один раз, і таких моментів може вже і не бути", — заявив Олександр Зінченко, на очах якого проступали сльози.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

"Мені дуже складно було налаштуватися на цю гру, тому що після перших трьох матчів вилилося дуже багато критики на всю команду, зокрема на мене. Я відчував, що можу дати більше команді. Дуже радий і пишаюся, що ми зуміли сьогодні довести всім, всій Європі, всій країні, що можемо досягати поставлених цілей.", - продовжив Зінченко.

Влада Седан: Яка була установка на гру від Андрія Шевченка? Ти сьогодні вдруге вийшов зліва за збірну.

"У збірній звик грати в середині поля. Але я вже говорив багато разів, що готовий грати там, де мене бачить тренер. Сьогодні тренерський штаб обрав ту тактику, яка спрацювала. Тому ми всі зіграли і заслужили цю перемогу. Звичайно, завдання було зіграти компактно, єдиним блоком, тому що шведи – дуже організована команда. Вони люблять грати другим темпом, швидко відбирати м'яч і контратакувати ті простори, які з'являються у суперників. Ми це знали, ми добре підготувалися до них, хоча і дали їм зробити дуже багато моментів біля своїх воріт. Спасибі воротареві Георгію Бущану, що він сьогодні видав чудову гру знову.", - розповів півзахисник.

Влада Седан: перемога над Швецією - за рахунок фізичних кондицій, футбольних якостей або за рахунок характеру?

"Думаю, за рахунок характеру, бажання. Всі ми прекрасно розуміли, скільки критики вилилося на нас в перших трьох матчах. Сьогодні ми всі разом дивилися один одному в очі і виходили на гру як на війну. Тому що розуміли, що потрібно добути результат, цей історичний результат. І ми це зробили.", - підсумував Олександр.

Також дружина Олександра Зінченка Влада Седан написала в мережі Instagram, що такі моменти, як гол Саші, залишаються в пам'яті назавжди.

Раніше повідомляли, Зеленський, Вацко і Беленюк зворушливо привітали збірну України після перемоги над Швецією: "Вболівали за вас всією душею".

Як повідомляв Знай.uа, Україна вирвала перемогу у Швеції з рахунком 2:1 - найяскравіші моменти матчу.

Знай.uа писав, Потап мало не помер від щастя після голу Зінченка збірної Швеції на Євро-2020: "Красені".