Українцям планують кардинально змінити правила оплати житлово-комунальних послуг. Незабаром може запрацювати сервіс, який допоможе покращити платіжну дисципліну та полегшити процес розрахунку за послуги.

Нововведення торкнеться не всіх громадян, а лише мешканців міста Харкова. Про це, за підсумками сесії міської ради, повідомила пресслужба мерії.

Оплата комуналки. Фото: скрін youtube
Оплата комуналки. Фото: скрін youtube

Так, для харків'ян планують запровадити сервіс "Єдина квитанція", який має удосконалити платіжну інфраструктуру міста. Наголошується, що такі зміни стануть важливим кроком у напрямку налагодження взаємодії з постачальниками комунальних послуг, а також допоможуть покращити платіжну дисципліну громадян.

"У подальшому це дозволить налагодити ефективну взаємодію між надавачами житлово-комунальних послуг та споживачами, покращити платіжну дисципліну та створити зручні умови для оплати за спожиті послуги", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Оплата комуналки, скріншот: YouTube
Оплата комуналки, скріншот: YouTube

Як зазначив голова міста Ігор Терехов, раніше єдина квитанція працювала для споживачів та була зручною. Сервіс надавав "Мегабанк", який вже не функціонує, і багато споживачів неодноразово просили перезапустити сервіс. Чиновник заявив, що зараз це є в планах і сподівається, що все вийде.

Раніше портал Знай повідомляв, комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити.

Також наш портал інформував, комуналка розорить не одну сім'ю: українцям анонсували одразу потрійний удар по гаманцях.

Крім того, ми писали, підвищення тарифів та залучення колекторів: водоканальники анонсували "сюрпризи".