В Україні, у місті Львові пішла з життя 10-річна Іра Хіміч, яка страждала від рідкісного генетичного захворювання – синдрому Гетчинсона-Гілфорда.

При прогерії виникають зміни шкіри і внутрішніх органів, які обумовлені передчасним старінням організму.

Про смерть маленької дівчинки заявила її мати на сторінці Facebook.

"Ірочка померла. Вчора зупинилося її серце. Вибач, сонечко, не змогла цього разу тебе врятувати", - йдеться в публікації.

скріншот з Facebook

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Це єдиний зареєстрований в Україні випадок такого синдрому. До речі, у Великобританії 2 квітня 2015 року померла Хейлі Окінс — підліток "з тілом 104-річної жінки", один з найвідоміших у світі людей, хворих прогерією.

Раніше ми писали про те, що померла зірка фільму-казки "Дванадцять місяців" Наталія Попова: "Втрати... втрати...". Акторці на момент смерті було 72 роки, вона жила в Петербурзі.

Нагадаємо, що дівчинка народилася з важким рідкісним захворюванням, але зуміла підкорити світ своїм талантом. Хвороба характеризується вадами розвитку кісток хребта і ребер, а також низькорослістю.

Як повідомляв Знай.uа, малятко з рідкісним синдромом ніколи не спить, батьки зовсім зневірилися. Її батьки Робін і Кірк виявили дивну особливість малятка, коли принесли її з пологового будинку.

Також портал Знай.uа писав, що особиста трагедія Олени, яка поховала двох рідних крихіток: "Щось підказувало, що не треба лягати спати".