Українська письменниця Лариса Ніцой, яка відома завдяки своїй твердій позиції щодо захисту української мови після різкого висловлювання у бік футболіста Артема Довбика, вирішила показати, якими мовами спілкуються представники команд інших країн.

Так, 29 червня, після матчу Україна-Швеція, на якому українській збірній вдалося перемогти, Андрій Довбик забив переможний м'яч у ворота противника і став героєм вечора. Після цього футболіст провів прес-конференцію розмовляючи російською мовою, це і не сподобалося Ларисі Ніцой.

А зараз захисниця української мови виставила новий пост на своїй сторінці у Фейсбуці, де виставила відео-нарізку, того як інші спортсмени на прес-конференціях спілкуються мовою своєї країни, яку представляють.

Як зазначила Ніцой, то наші футболісти вже переможці, які вже заговорили українською, зсунувши мовне питання у вітчизняному спорті.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Для нас українські футболісти вже переможці. Вони заговорили українською, зрушивши зацементоване мовне питання в українському спорті. Так, це лише пів кроку у правильному цивілізованому напрямку. Так роблять усі спортсмени розвинених країн - розмовляють мовою країни, яку представлють. Сподіваюся, невдовзі український спорт стане на шлях одужання, позбудеться колоніального тавра і весь заговорить українською мовою. Спортивних вам перемог! Це відео для тих, хто впевнений, і для тих, хто сумнівався, щоб були ще більше впевнені. Усі команди говорять мовами своїх країн",- написала в пості Ніцой.

Нагадаємо, раніше Захисниця язика Ніцой накинулася на Довбика, який показав "ліфчик" на матчі: "звідки беруться ці марсіани?"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Батько "героя" Євро-2020 Артема Довбика відповів Ніцой, чому син говорить російською: "звик"

Також «Знай.иа " писав, що Герой Євро-2020 в" ліфчику "Артем Довбик зважився зателефонувати Ніцой після звинувачень:" занадто хороша"