Відомий український кулінар Алекс якутов розповів, як можна приготувати незвичайний соус з червоної ягоди. Близькі оцінять, і попросять добавки.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКисло-солодкі ягідні соуси подають найчастіше до десертів-сирників, млинців, каш, і так далі. Однак, як не дивно, ягоди відрізняють поєднуються з салатами, сиром, і навіть м'ясом. Можна навіть не помітити наявність ягід в страві.
Самим ароматним виходить соус з полуниці. Саме його і радить приготувати Шеф "Пекельної кухні" (Новий канал) Алекс якутов.
Для цього не складного страви вам знадобляться наступні інгредієнт:
1 кг – полуниці (або іншої ягоди)
0,5 ч. л. - солі
1 ст. л. – імбиру
1 ст. л. – бальзамічного оцту
100 г – цукру
1 шт. – перцю чилі
Половина лимона
Спочатку потрібно промити полуницю, помістити її в каструлю і засипати все цукром. Після цього ставимо на невеликий вогонь, і починаємо помішувати, поступово доводячи до кипіння ваш майбутній соус. Цукор повинен з часом розчинитися, і тоді додаємо тертий імбир, сіль, а також перець чилі. Важливо відзначити, що потрібно взяти без насіння.
Варимо приблизно п'ять хвилин.
Далі соус потрібно остудити, і подрібнити в блендері до однорідного пюре. Перелийте вміст в сотейник або глибоку сковороду, додайте бальзамічний оцет і вичавлений з половини лимона сік. На невеликому вогні варіть соус, помішуючи, до бажаної густоти. Це займе приблизно 15 хвилин.
Все, блюдо від шефа "Пекельної кухні" (Новий канал) Алекса якутова готовий, приступайте до трапези.
Нагадаємо, ідеальні кабачки в гострому соусі на зиму: рецепт для тих, кому не вистачає різноманітності
Як повідомляв Знай.ua, тещин мова з кабачків: простий рецепт найніжнішого лечо на зиму
Знай.uа писав, борщ взимку за 3 хвилини: смачна заправка, яка заощадить багато часу