Відомий український кулінар Алекс якутов розповів, як можна приготувати незвичайний соус з червоної ягоди. Близькі оцінять, і попросять добавки.

Кисло-солодкі ягідні соуси подають найчастіше до десертів-сирників, млинців, каш, і так далі. Однак, як не дивно, ягоди відрізняють поєднуються з салатами, сиром, і навіть м'ясом. Можна навіть не помітити наявність ягід в страві.

Самим ароматним виходить соус з полуниці. Саме його і радить приготувати Шеф "Пекельної кухні" (Новий канал) Алекс якутов.

Полуниця, фото з pxhere
Полуниця, фото з pxhere

Для цього не складного страви вам знадобляться наступні інгредієнт:

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

1 кг – полуниці (або іншої ягоди)

0,5 ч. л. - солі

1 ст. л. – імбиру

1 ст. л. – бальзамічного оцту

100 г – цукру

1 шт. – перцю чилі

Половина лимона

Ягідний соус, фото: скріншот з відео
Ягідний соус, фото: скріншот з відео

Спочатку потрібно промити полуницю, помістити її в каструлю і засипати все цукром. Після цього ставимо на невеликий вогонь, і починаємо помішувати, поступово доводячи до кипіння ваш майбутній соус. Цукор повинен з часом розчинитися, і тоді додаємо тертий імбир, сіль, а також перець чилі. Важливо відзначити, що потрібно взяти без насіння.

Варимо приблизно п'ять хвилин.

Далі соус потрібно остудити, і подрібнити в блендері до однорідного пюре. Перелийте вміст в сотейник або глибоку сковороду, додайте бальзамічний оцет і вичавлений з половини лимона сік. На невеликому вогні варіть соус, помішуючи, до бажаної густоти. Це займе приблизно 15 хвилин.

Ягідний соус, фото: скріншот з відео
Ягідний соус, фото: скріншот з відео

Все, блюдо від шефа "Пекельної кухні" (Новий канал) Алекса якутова готовий, приступайте до трапези.

Нагадаємо, ідеальні кабачки в гострому соусі на зиму: рецепт для тих, кому не вистачає різноманітності

Як повідомляв Знай.ua, тещин мова з кабачків: простий рецепт найніжнішого лечо на зиму

Знай.uа писав, борщ взимку за 3 хвилини: смачна заправка, яка заощадить багато часу