Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) заборонив Росії брати участь в Чемпіонаті світу з футболу 2022 року, який пройде в Катарі. Про це повідомив катарський телеканал BeIN Sports 5.
За інформацією джерела, агентство повідомило Росію про недопуск до змагань.
Глава Російського антидопінгового агентства Юрій Ганус так прокоментував ситуацію:
"Поки складно це коментувати. Раніше про це говорилося. Проходила інформація, що якщо судом будуть закріплені санкції WADA від 9 грудня, то у відбірному турнірі збірна Росії зможе взяти участь під своїм прапором, але не зможе у фінальній частині. Але я б зараз не поспішав, давайте почекаємо. Це болюча тема, футбол завжди на виду", - передає слова Гануса Sport24.ru.
Як повідомляє ТАСС, FIFA і UEFA поки не підтвердили цю інформацію.
Росії заборонили брати участь на ЧС-2022 в Катарі, Getty Images
Росії заборонили брати участь на ЧС-2022 в Катарі, Getty Images

Як писав Знай.ua, 9 грудня в Лозанні відбулося засідання виконкому WADA, де рішення відсторонити Росію від міжнародних змагань було прийнято одноголосно.

Нагадаємо, що комітет по відповідності рекомендував позбавити статусу Російське антидопінгове агентство (РУСАДА) і усунути РФ від міжнародних стартів на 4 роки, а також позбавити Росію права проводити великі спортивні турніри.

Всі ці рекомендації були прийняті.

Олімпійські ігри в Токіо пройдуть з 24 липня по 9 серпня 2020 року, Getty Images
Олімпійські ігри в Токіо пройдуть з 24 липня по 9 серпня 2020 року, Getty Images

Рішення прийнято у зв'язку з тим, що Комітет по відповідності прийшов до висновку, що розбіжності в даних Московської антидопінгової лабораторії викликані навмисними маніпуляціями з метою приховати позитивні допінг-тести російських спортсменів.
Нагадаємо, що британське видання The Telegraph, посилаючись на свої джерела, писало, що Москва маніпулювала даними протягом останніх 18 місяців.

Як писав портал Знай.ua, Росії можуть заборонити виступати навіть під нейтральним прапором на міжнародних змаганнях.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще