Незважаючи на те, що українська влада продовжує повторювати мантру про євроінтеграційні прагнення України, ситуація в самому об'єднанні свідчить про те, що робити нашій країні в ЄС нема чого.

Про це заявив Віктор Медведчук.

"Відцентрові тенденції з кожним місяцем проявляються все сильніше, і стає зрозуміло: справа не обмежиться Brexit, розпад Євросоюзу всього лише питання часу. У Словаччині почався збір підписів за референдум про Slovexit. Про вихід з Євросоюзу подейкують в Угорщині. Після рішення Великобританії покинути ЄС про "самостійне плавання" задумалися в Данії, Італії, Фінляндії, Нідерландах, Чехії та Болгарії. І навіть в Німеччині і Франції - країнах, що вважаються оплотом Євросоюзу, близько третини громадян виступають за вихід з ЄС ", - пояснив ситуацію політик.

Медведчук вважає, що світ отримав кілька чітких сигналів, які свідчать про неможливість існування ЄС в нинішньому вигляді.

"Сигнал перший: спікери парламентів чотирьох країн - засновниць ЄС закликали створити Федеративний Союз. Другий сигнал надійшов з Єврокомісії: Жан-Клод Юнкер оприлюднив п'ять сценаріїв виходу ЄС з кризи. Діапазон варіантів широкий: від "робити набагато більше разом" до "нічого, крім єдиного ринку". Останнє, по суті, означає згортання всіх процесів політичної інтеграції в ЄС. І хоча Юнкер визнав, що хотів виключити цей варіант, ряд урядів держав - членів об'єднання виступають виключно за економічну інтеграцію ", - пояснив лідер "Українського вибору".

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Політик нагадав, що саме такий сценарій співробітництва, але в найгіршому - односторонньому - варіанті, був запропонований три роки тому Україні.

"Відкривши свій ринок для європейських товарів, Україна так і не вийшла на "ємний і перспективний" ринок ЄС. Природно, такий сценарій співробітництва відповідав інтересам Євросоюзу. А ось про вигоди для України не могло бути й мови. Так звана зона вільної торгівлі з ЄС обвалила українську економіку. І сьогодні Київ змушений принижено просити Брюссель про додаткові торгові преференції і збільшенні квот на безмитний експорт товарів, отримуючи у відповідь лише нові ультиматуми ", - констатує політик.

Медведчук здивований тим фактом, що ні кабальні умови Угоди про асоціацію з ЄС, ні образливі уточнення до нього, ні колосальних збитків від ЗВТ з ЄС, ні відвертий відмова європейських лідерів вжити України в члени Євросоюзу, ні криза і відсутність перспектив у об'єднання європейських держав не зупиняють Київ.