Більшість українців мало цікавляться культурою і мистецтвом, єдиним богом для них є ТВ. Вони "вірять в телевізор", який ніби диявол нав'язує людям перекручену картину світу, де не потрібно критично мислити.

Це робиться навмисно, такий стан речей є "чиїмось планом", вважають заслужені артистки України сестри Леся та Галина Тельнюк. Про це вони розповіли в ефірі Обозреватель.LIVE".

Відповідаючи на питання, чому в Україні багато людей не відчувають потреби в серйозному мистецтві, Галина сказала, що великий вплив на свідомість людей мають ЗМІ.

За її словами, це перш за все стосується периферії.

"У наш час дуже великий відсоток людей залежить від телевізора ... Якщо говорити про віддалені села, там люди вірять в телевізор. Що таке віра в телевізор? Це набагато страшніше, ніж віра в диявола", - сказала артистка.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Співачка підкреслила, що обиватель формує свої уявлення про добро і зло на основі спотвореної картинки, яку дає ТВ. "Це не так просто - зробити правильний відбір і зрозуміти, що таке добре і погано ... Люди заплуталися в цій риториці, поняттях ... Це великий Вселенський обман ... якщо людина встигла вкрасти мільярд, то вона молодець. Якщо ти цього не зробив, значить , ти дурень. і люди себе самознищують, називаючи чорне білим і навпаки. Ці поняття правди, брехні, зла і добра ... всі ці речі перемішані ", - сказала співачка.

Сьогодні серйозні книги, живопис, театр і музика опинлись "на периферії", зазначила Тельнюк. "Як зробити так, щоб це все направити і дати людям? Хтось від суспільства це приховує. Хтось не дає суспільству це споживати ... Очевидно, це усвідомлений процес ... Очевидно ці речі не можуть бути стихійними ... Хтось керує думками людей і докладає зусиль до того, щоб люди не шукали правду в житті, не намагалися розібратися в суті речей. Це цілеспрямована політика, чийсь цілеспрямований план ", - зазначила артистка.