Хвиля, яку викликала поява підліткових "груп смерті" в соціальних мережах, ніяк не вляжеться до цього часу. В інтернеті відстежують кураторів цих спільнот та намагаються вивести їх на чисту воду.

Одним з розробників програми-бота, що розсилає дітям запрошення до груп, подібних "Синім китам", росЗМІ назвали 22-річного київського програміста Романа Папушу, передає "Обозреватель".

Зокрема вони написали, що програмою розсилки виявилася VK iHA bot. Він з'явився у мережі ще в 2014 році. Сліди привели до Києва, до Романа, відомого під ніком Dr. Failov.

За інформацією журналістів, машина пропонує підлітку зробити вибір "якщо так, напишіть 1, якщо ні, напишіть 0 ", таким чином відсіваючи інших ботів і допускаючи його на наступний рівень у "грі".

Сам Папуша подібні звинувачення відкидає категорично. Він каже, що немає жодного відношення до "груп смерті" і не брав у цьому ні найменшої участі. Усього лише хтось з юзерів бота міг використату ту ж сторінку для публікації віршів вручну.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Відповідаючи на питання ЗМІ, він заявив, що всі пости були відправлені з офіційного андроїд-додатки вручну. "Бот же постити пости за розкладом не вміє. Моя програма не може заборонити йому вручну публікувати пости на своїй сторінці. І взагалі, програма не має права вказувати користувачеві що робити", – сказав програміст.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", київські копи в останній момент врятували від смерті 15-річну дівчину, котра була учасницею однієї зі смертельних груп.