У Міністерстві охорони здоров'я представили план запровадження обов'язкового медичного страхування в Україні.

Про це повідомляє UBR.

Поки що проект винесли на громадське обговорення, але перші конкретні зміни у відомстві вже пояснили.

Згідно даних МОЗ, страхові пакети розділять на кілька рівнів.

Мінімальне медичне страхування: безкоштовні послуги

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Перший рівень фінансуватиметься за рахунок державного бюджету. До нього входить надання екстреної допомоги, забезпечення обстеження невиліковно хворих, а також послуги сімейного лікаря. Передбачається, що такі поліси отримають громадяни інших країн та українці. Це дозволить безкоштовно робити аналізи та отримати базове лікування. Точних сум, які виділять на потреби медичних закладів, ще не встановили.

Пакет другого типу: платні послуги

Включає надання вторинної допомоги спеціалістів вузького профілю, а також забезпечення стаціонарного лікування в закладах, які мають статус національних. За подібні послуги держава не сплачуватиме повністю – витрати частково покладатимуться на пацієнтів. Втім, запускати другий рівень будуть не раніше 2020 року. Відповідальність за розробку тарифів покладають на уряд, але експерти відзначають, що очікувати низьких цін не варто.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що замість звичайних поліклінік в Україні створять госпітальні округи.