Дослідники Шведського музею природної історії одним відкриттям спростували всю теорію виникнення живих організмів – вони знайшли найдревніші водорості, вік яких перевищує 400 мільйонів років.

Про це повідомляє PLOS Biology.

Осередки скам'янілих залишків знаходилися у гірських породах центральних територій Індії. Збереглися навіть сліди бактерій, які виникли ще півтора мільярди роки тому.

На думку співробітника музею Стефана Бенгтсона, така знахідка буквально робить всі припущення щодо можливого віку перших ознак життя на Землі невірними, адже очевидно, що водорості були досить складними за своє структурою. Більшість клітинних та мембранних зразків навіть не пошкоджені, тому вдалося розрізнити їх за кількома видами.

Втім, поки що це відкриття аргументоване лише лабораторними дослідженнями, тому говорити про те, що саме індійські водорості з'явилися одними із перших, ще зарано.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що вчені підтвердили, що на супутнику Сатурна раніше був океан, що дозволяє припускати існування живих організмів навіть у таких умовах.